Hermanita

Alla inlägg den 1 februari 2010

Av Milla - 1 februari 2010 10:18

I helgen har jag och C tagit en riktigt slapp helg, stängde mer eller mindre av världen utanför, hela söndagen låg vi i soffan inbakade i massa kuddar och täcken och gjorde inga större ansträngnar för någonting!

I lördags var vi hemma hos Elin och fick även träffa hennes nya kille, kanske nästan ska säga sambo ;)


Tills på onsdag jobbar jag, sen har jag en hel veckas ledigt, och gissa om jag ska sova då :) Det är det bästa som finns just nu, sova!


Igår gick vi in i vecka 30, fattar ni, 10 veckor kvar!


I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1600 gr. Huvudets omkrets är 28 cm.

Bebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.



  





Ovido - Quiz & Flashcards